Gimp frissítés

Gimp frissítés

A Gimp* frissítés szinte semmiben nem tér el a szokásos program frissítéstől - nem volt ez mindig így(a Gimp program immár 25 éves 2021-ben)

Honnét tudom van-e újabb verziójú változat?

 • Gimp Névjegy - ezt keresd meg a Gimp menüjében.
  Az is jó megoldás, ha a neten járunk utána - a böngésző címsorába beírva a https://gimp.org url-t, a Gimp program honlapjának nyitóoldalára megyünk, így módon.
 • A névjegyen egyes verzióknál megtalálható egy link a frissítés ellenőrzésére, más verzióknál csak egy link a Gimp nyitóoldalára, azaz a https://gimp.org oldalra.
  A nyitóoldalon is jól látható a legutolsó verzió száma, amely alapján el lehet dönteni, hogy a sajátgépre telepített program verziójánál az nagyobb-e.

Gimp frissítés újabb verzióra

Új verzió került kiadásra a Gimp programhoz, akkor célszerű a már használatban lévő programot erre lecserélni. Nem szó szerint értendő a csere, a következő lépésekben valósul meg az újabb verzióra való frissítés:

 • Le kell tölteni a frissítő fájlt, a Download menüpont alól. Magától értetődik, hogy a sajátgépen működő operációs rendszernek megfelelő Gimp változatot töltsük le. Ha minden jól megy, akkor a megfelelő telepítő fájlt kínálja a weboldal, kiemelten.
 • A letöltött installáló fájlt elindítva, a régi Gimp helyére telepíti az új program fájljait, nem kell külön gondoskodni a régi cseréjéről.
  Gimp verzió kiválasztás
  Az aktuális állapot szerint a legfrisebb verzió a 2.10.28-s, letöltés helye Windows operációs rendszer alá, ma, 2021. októberében. 2022.márciusában már a 2.10.30-s verzió is elérhető. Amíg a nagyobb verzió nem változik, addig a 2.10-s verzióról beszélünk.
 • A telepítés során nyelvet kell választani, létezik magyar nyelv is, csak ki kell választani a listából.
 • A program használatához el kell fogadni és jelölni kell, a license elfogadását és szépen végigfut a telepítő

A frissítés rövid idő alatt lezajlik és máris indítható az új verziójú Gimp - a frissítés utolsó lépésénél bejelölve a jelölőnégyzetet - azonnal indul is.

Ennyi a Gimp frissítés és már készülhetnek is az alkotások.

Rendben sikerült frissíteni a Gimp programját?
Kérdését a hozzászólásban várom vagy a Kapcsolat űrlappal is elér.