Gimp letöltés, telepítés

Gimp letöltés, telepítés

Gimp* 2.10 telepítése szükséges a tanuláshoz. Tudod más verzióval is, de ha kezdő vagy a Gimpes képszerkesztéssel, akkor inkább ezzel a verzióval tedd. Ennek a verziónak a képeivel találkozol a tudásanyagokban és a videókban is.

A Gimp 2.10 legutolsó verziójának a telepítése akkor van szükség, ha nincs még a gépeden Gimp. Ha már van, akkor a Gimp frissítése írást kérlek, olvasd el és frissítsd a programodat a 2.10.28 verzióra.

Gimp 2.10.28 letöltés

A Gimp letöltés 3 lépése:

 1. A Gimp program letöltésének helye a gimp.org / download webhely menüpont alól. Ajánlott a webhely által mutatott legfrisebb verziójú program telepítése.
  • Ha már van telepített Gimp programunk, akkor a letöltéssel ugyanúgy járunk el, mintha most telepítenénk először a programot. Nem kell törölni a régit, csak indítani az újabb verzió telepítőjét.
 2. A telepítés gépén működő operációs rendszer alapján lehet kiválasztani a megfelelő Gimp változatot. Windows alá kizárólag a Windows alá készült Gimp változat telepíthető, amint azt tudjuk.
 3. A letöltött fájl lesz a telepítés alapja.

Gimp 2.10.28 telepítés

A Gimp program telepítőjét sikeresen letöltöttük, akkor indíthatjuk is. A Gimp telepítés lépései:

 1. A letöltött telepítőt indítsuk el a szokásos módon.
 2. A telepítő kérni fogja a telepített program nyelvét, van magyar nyelv fordítása, a listából ezt is választhatod.
 3. A program használatára vonatkozó licence-t is el kell fogadni. Nem tartalmaz korlátozó jellegű feltételeket a használathoz, így nyugodtan el lehet fogadni.
 4. A Gimp program összetételére vonatkozó beállításokat, szerintem, hagyd az alapértelmezettek szerint. Ha szükséged lenne később hiányzó összetevőre, akkor először futtasd a telepítőt. Tehát később is bepótolható, a telepítéskor kihagyott összetevő(k).
 5. A telepítést követően már indulhat is a képszerkesztés, fotó retusálás, rajz-, montázs készítés és még oly sok minden más feladat.
  A Gimp annyi funkciót takar, amelynek a végére érni - tanulással és a napi használat mellett - szinte képtelenség.

A sikeres telepítéssel máris készen állsz arra, hogy a Gimp Suliba teljeskörű belépőt vegyél, vagy tudásanyagokat összeválogatva kérj belépési engedélyt.

A Gimp Suli lehetőségek még jó ideig bővülnek, illetve a kéréseknek megfelelően alakul át. Az aktuális szolgáltatások listájából biztosan megtalálja az Ön számára is elfogadhatót. Legyen Gimp Sulis tanuló. Nincs korhatár, nincs virtuális tanterem zárás - éjjel-nappal nyitva. Akkor tanul, amikor ideje engedi és olyan tempóban, amely megfelel habitusának és a tudás megszerzésének sürgőssége.